tirsdag den 18. oktober 2011

Brownie cupkager med peanuts og med mørke og hvide chokoladestykker

Brownie cupkager med peanuts og med mørke og hvide chokoladestykker





Opskriften er til ca 12 kager, forvarm ovnen til 175 grader.

90 g smør
300 g chokolade (groft hakket, Jeg blandede den mørke og den hvide)
3 æg
2½ dl sukker
2 dl mel
½ dl kakao
½ tsk bagepulver
200 g nødder (valnødder, hasselnødder, el. peanuts)

Smelt smør og 3/4 af chokoladen sammen, indtil det er glat. Fjern derefter gryden fra varmekilden og stil den til side.
I en anden skål piskes æg og sukker sammen, tilsæt derefter mel kakao og bagepulver og til sidst vendes chokoladeblandingen i sammen med den hakkede chokolade og nødderne.
Dejen fyldes i formene og bages i ca 20 min i den forvarmede ovn. Afkøles på en rist, og hvis du syntes kan du lave en chokoladefrosting og putte ovenpå. Men det er en ret tung kage og personligt mener jeg at den er nok sig selv...

Chokoladefrosting
100 g smør
300 g flormelis
40 g kakaopulver
lidt sødmælk

Det hele piskes i minimum 5 minutter inden det evt puttes i en sprøjtepose med en tylle i bunden, og så kan du sprøjte glasuren på i fine mønstre

Ingen kommentarer:

Send en kommentar