tirsdag den 22. maj 2012

Bagt torsk med citron og fennikel og en salat med bagte tomater



Sådan så aftenens menu ud og det smagte bare så godt og mættede på den gode måde. I dag havde jeg lyst til fisk så tog forbi Baks fiskehandel nede i Øgadekvarteret hvor de faktisk har et udemærket udvalg fisk. jeg købte denne her skønne torskefilet (helt benfri). Opskriften til aftenens kreation er som følger.

500-600 g torskefilet
½ fennikel skåret meget fint med mandolin jern
skallen af en økologisk citron
resten af citronen skæres i meget tynde skiver
olie
salt, peber

Den fint skårede fennikel ligges i bunden med en god klat olie lidt salt og skallen af citronen. Torskefileten ligges ovenpå og den krydres med salt og peber, igen en god skvis olie og så den fint skårede citron ovenpå fisken. Og ind i ovnen med det på 200 grader i 15 min.

Bagt tomat.
1 kg tomater på stilk (de små)
olie
salt
tørret rosmarin

Lav et snit i tomaterne og læg dem på en bageplade med et stykke bagepapir under. Hæld olie salt og rosmarin over dem og put dem i ovnen ved 200 grader i 45- 60 minutter. Server ovenpå en lækker salat evt som jeg på spinat med lidt peber, syltede løg og feta uhmm, det var bare så lækkert

Ingen kommentarer:

Send en kommentar