tirsdag den 6. november 2012

Chokolade mousse af avocado, kan man det!


Svaret må blive et rungende ja. Denne her var i i hvert tilfælde lækker cremet og velsmagende og uden både sukker og  mælkeprodukter syntes jeg at det er noget af en bedrift.


Til to store glas avocado-chokolade mousse:

½ dåse økologisk eller hjemmelavet kokosmælk
5 dadler uden sten
2 tørrede abrikoser usvovlede
2 medium modne avocadoer
2-3 spsk cacao jeg brugte raw
1 spsk lucumapulver (kan undlades)
1 knivspids havsalt
1 tsk vaniliepulver

Til pynt
2 tsk kokosmel (den almindelige, ikke den fiberrige man bager med)
10 g hakket 80% chokolade

Det er en supernem dessert den eneste forberedelse er at dadler og abrikoser hakkes groft og lægges i blød i kokosmælken minimum en ½ time. Derefter putter du alle ingredienser i en foodprocessor eller blender og blender på livet løs indtil det opnår den ønskede silkebløde konsistens. Måske skal du undervejs hælde lidt ekstra kokosmælk eller vand på for at justere tykkelsen, og det er det. Ind i køleskabet med det en times tid og lige inden servering pynter du med det du syntes er lækkert af chokolade, kokos eller frugt.

Jeg syntes denne her opskrift var god men for variationens skyld kunne man jo også søde med en banan og blende med fløde istedet for kokosmælken.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar